Utorak, 23. listopada 2018.

kontakt Hrvatski - Croatian Engleski - English

aktualno-n

Loading
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.21. OGSgk-is-188.jpglink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.ikonagk-is-188.jpglink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.KK_javni_pozivi_2018gk-is-188.jpglink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.Ikona HR2030bgk-is-188.jpglink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2017.Slike.esif_pojedinacna_jamstvagk-is-188.JPGlink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/slajdovi_ikone.Energetska obnovagk-is-188.jpglink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2017.ESIF_krediti_za_rast_i_razvojgk-is-188.JPGlink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.zrs_kkz_2014_2020gk-is-188.jpglink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.Projekt Jaanje kapacitetagk-is-188.jpglink
Loading
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/2018.Dani_cjeloivotnog_ucenjagk-is-215.jpglink

Vodić za poduzetnike


FDI


logo lag podravina


ŽRS 2014. - 2020.


zrs3


poziv3


Strategija razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije 2011. - 2013.

Projekti u provedbi


EN-eff


EN-eff


EN-eff


CHEC


VEC Sharing


JOLLIZ!


PRILIKA ZA SVE 3


POZDRAV


POZDRAV


B LIGHT


Ruka pomoći


Ruka pomoći

projekti-provedeni-n


AGROSHORT


Prilika za sve 2


SVI U ŠKOLI, SVI PRI STOLU


Ruka pomoći


Prilika za sve


LPZ


LPZ


LPZ


LPZ


Vrijedne ručice


LPZ


Re:Think


CCBS-logo


logo ep


 projekti 5-eucompass2


projekti 6-investrategy


projekti 7-invest-pro


I3CT


EU Compass logo


!NNO INVEST


projekti 3-umrezavanje

 

 


Mobile Region


DRAVIS 2


CROST 2


Drava gastro lobby


Unireg impulse


EUQALEN


MLEKO

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA POSTALA ČLANICOM EUROPSKE GRUPACIJE ZA TERITORIJALNU SURADNJU PANNON

Zamjenik župana Darko Sobota, ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić i viši savjetnik-specijalist za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek prisustvovali su konferenciji i Skupštini Europske grupacije za teritorijalnu suradnju Pannon (Pannon EGTC) koje su održane u Osijeku od 5. do 6. veljače.

U skladu s Odlukom Županijske skupštine od 26. rujna 2017. godine kojom je utvrđeno pristupanje Pannon europskoj grupaciji za teritorijalnu suradnju, Županija je tako i formalno postala članicom ove grupacije, zajedno s još osam jedinica lokalne i regionalne samouprave: Osječko-baranjskom i Međimurskom županijom, gradovima Prelogom i Murskim Središćem, Županijom Tolna, Gradom Barcsem i lokalnim samoupravama Őrtilos i Zákány iz Mađarske. Novim pristupanjem Pannon EGTC ukupno ima 66 članica s područja panonskog bazena iz Mađarske (županije Baranja, Tolna, Somogy, Zala), Slovenije (Prekmurje i Podravje) i Hrvatske (Osječko-baranjska, Virovitičko-podravska, Koprivničko-križevačka i Međimurska županija).

Na Skupštini Pannon EGTC-a pristupne akte u ime Koprivničko-križevačke županije potpisao je zamjenik Sobota, koji je ujedno izlagao na okruglim stolovima koji su održani u sklopu konferencije. Teme konferencije bile su sadašnjost i budućnost hrvatskog i mađarskog regionalnog razvoja te rasprava o zajedničkim razvojnim mogućnostima sa samoupravama, stručnim udrugama i poduzetnicima određenog graničnog sektora. Zajedno s predstavnicima županija i jedinica lokalne samouprave, sudjelovali su i državni tajnici hrvatskih i mađarskih ministarstava zaduženi za europske fondove, regionalni razvoj, promet i vanjsku politiku te predstavnici državnih agencija.

Na okruglom stolu o mogućnostima prekograničnog prometovanja, zamjenik Sobota predstavio je glavne prioritete i probleme prometa za područje Koprivničko-križevačke županije i šire regije, a također se razgovaralo o planovima ulaganja u izgradnju mađarske autoceste M6 i brze ceste M60 do hrvatske granice, gdje će biti spoj na autocestu A5 u Baranji, kao i o budućoj brzoj cesti A13 kod graničnog prijelaza Barcs (podravski ipsilon) te o otvaranju novih graničnih prijelaza između Hrvatske i Mađarske.

Osim okruglog stola o mogućnostima prekograničnog prometovanja, održan je i okrugli stol o mogućnostima gospodarske, kulturne i turističke suradnje u Podravini. Naime, članice Pannona aktivni su prijavitelji na programe prekogranične suradnje, pa su u kontekstu suradnje za budući poziv Interreg V-A Mađarska Hrvatska, sudionici imali prigodu dogovarati zajedničku projektnu suradnju s potencijalnim partnerima. U skladu s time, zamjenik Sobota i ravnateljica Birčić razgovarali su o budućoj projektnoj suradnji s predstavnicima mađarskih općina i gradova te im predstavili svoje dosadašnje iskustvo, aktualne projekte i planove za naredno razdoblje. Županija, kao nova članica, očekuje daljnju suradnju s regijama u Mađarskoj i Sloveniji s ciljem razvoja pograničnog područja, a s posebnim naglaskom na partnersko povezivanje u svrhu pripreme i implementacije projekata od zajedničkog interesa. Obzirom na svoje dugogodišnje usmjerenje na međunarodnu suradnju s europskim regijama i međunarodnim organizacijama, Županija je otvorena i kao poveznica prema partnerskom povezivanju s općinama i gradovima sa svojeg područja, uz posredovanje PORA-e, koja je regionalni koordinator za Županiju.

Na Skupštini je, između ostalog, definiran plan rada za buduće razdoblje, u kojem središnje mjesto zauzima kandidiranje projekata na drugi poziv prekograničnog programa suradnje Interreg V-A Mađarska Hrvatska 2014.-2020., na kojem Pannon može sudjelovati kao samostalni partner. Također se razmatralo apliciranje projekta s ciljem unapređenja kapaciteta Pannon EGTC-a u cilju izrade i provedbe regionalne razvojne strategije i akcijskog plana dravskog bazena, s planiranim proračunom od oko 950 tisuća eura.

Vrijedi spomenuti i kako su Europske grupacije za teritorijalnu suradnju uspostavljene za lakšu prekograničnu, transnacionalnu i međuregionalnu suradnju država članica ili njihovih regionalnih i lokalnih vlasti, a na području Europske unije djeluje 68 takvih grupacija.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Izvor fotografija: Osijek.hr, Koprivničko-križevačka županija

Pannon EGTC Osijek konferencija

vv

 

 

 

 

 

  web 20180205 135644

pora eu logos

strukturni

partneri-n


Koprivničko-križevačka županija
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije
Grad Koprivnica
Grad Križevci
Grad Đurđevac
Hrvatska gospodarska komora
Hrvatska obrtnička komora

partner 14

 

 

 

 

partner 15

 

 

 

Hrvatska banka za obnovu i razvitak

Agencija za mobilnost i programe EU
Agencija za investicije i konkurentnost

korisni-linkovi-n


Strip EU fondovi

PORA - Razvojna agencija Podravine i Prigorja (c) 2018. Sva prava pridržana. // Izrada: Kosinus.hr

Naša web stranica koristi kolačiće (cookies) kako bismo anonimnom analizom Vaših aktivnosti poboljšali uvjete korištenja naše web stranice.
Više informacija DA, SLAŽEM SE NE, NE SLAŽEM SE