Utorak, 23. listopada 2018.

kontakt Hrvatski - Croatian Engleski - English

aktualno-n

Loading
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.21. OGSgk-is-188.jpglink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.ikonagk-is-188.jpglink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.KK_javni_pozivi_2018gk-is-188.jpglink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.Ikona HR2030bgk-is-188.jpglink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2017.Slike.esif_pojedinacna_jamstvagk-is-188.JPGlink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/slajdovi_ikone.Energetska obnovagk-is-188.jpglink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2017.ESIF_krediti_za_rast_i_razvojgk-is-188.JPGlink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.zrs_kkz_2014_2020gk-is-188.jpglink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.Projekt Jaanje kapacitetagk-is-188.jpglink
Loading
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/2018.Dani_cjeloivotnog_ucenjagk-is-215.jpglink

Vodić za poduzetnike


FDI


logo lag podravina


ŽRS 2014. - 2020.


zrs3


poziv3


Strategija razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije 2011. - 2013.

Projekti u provedbi


EN-eff


EN-eff


EN-eff


CHEC


VEC Sharing


JOLLIZ!


PRILIKA ZA SVE 3


POZDRAV


POZDRAV


B LIGHT


Ruka pomoći


Ruka pomoći

projekti-provedeni-n


AGROSHORT


Prilika za sve 2


SVI U ŠKOLI, SVI PRI STOLU


Ruka pomoći


Prilika za sve


LPZ


LPZ


LPZ


LPZ


Vrijedne ručice


LPZ


Re:Think


CCBS-logo


logo ep


 projekti 5-eucompass2


projekti 6-investrategy


projekti 7-invest-pro


I3CT


EU Compass logo


!NNO INVEST


projekti 3-umrezavanje

 

 


Mobile Region


DRAVIS 2


CROST 2


Drava gastro lobby


Unireg impulse


EUQALEN


MLEKO

NASTAVLJA SE TJEDAN EU FONDOVA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE - ŽUPAN ODRŽAO KONFERENCIJU ZA MEDIJE NA TEMU EU PROJEKATA TE PRIJEM ZA SUDIONIKE NAGRADNOG NATJEČAJA „HRVATSKA KAKVU ŽELIMO“

Natjecaj skole LOGO

U organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, „PORE“ KKŽ, HGK Županijske komore Koprivnica i HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, u razdoblju od 7. do 11. svibnja 2018. godine održava se „TJEDAN EU FONDOVA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE“.

U okviru trećeg dana, župan Koprivničko-križevačke županije održao je konferenciju za medije na temu provedenih EU projekata i projekata u provedbi te prijem za sudionike Nagradnog natječaja „Hrvatska kakvu želimo“.

Na samom početku pozdravio je sve prisutne i zahvalio im na dolasku. Zatim je naveo EU projekte od posebnog značaja za županiju kao što su: Prilika za sve 3 kojim se osigurava 56 pomoćnika u nastavi za 62 učenika u 22 škole Koprivničko-križevačke županije, Svi u školi, svi pri stolu 2 čiji cilj je osiguravanje prehrane za 822 osnovnoškolske djece u potrebi, POZDRAV – Poboljšanje primarne zdravstvene zaštite u Koprivničko-križevačkoj županiji kojim se želi poboljšati uvjete pružanja usluge primarne zdravstvene zaštite u 7 ordinacija u sklopu Doma zdravlja koje se nalaze u udaljenim i depriviranim područjima, Energetska obnova OŠ „Fran Koncelak“ Drnje, Energetska obnova OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje te trenutno najveći projekt u županiji Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje dnevnih bolnica u Općoj bolnici „Dr.Tomislav Bardek“ u Koprivnici.

Pohvalio je uključenost gotovo svih županijskih institucija u pripremu i provedbu EU projekata pri čemu se osvrnuo na „PORU“ KKŽ, njezinu ulogu kao regionalnog koordinatora u pripremi projekata drugih dionika s područja Koprivničko-križevačke županije te istaknuo stručno znanje i iskustvo koje posjeduju njezini djelatnici. „PORA“ KKŽ trenutno provodi 12 EU projekata ukupne vrijednosti 45 milijuna kuna, u posljednjih 18 mjeseci pripremila je 26 EU projekata ukupne vrijednosti 93 milijuna kuna, a do sada je pripremila ukupno 83 projekta ukupne vrijednosti 276 milijuna kuna. Na kraju se osvrnuo na infrastrukturne projekte jedinica lokalne samouprave s naglaskom na modernizaciju nerazvrstanih cesta za što je u Koprivničko-križevačku županiju došlo preko 52 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Nakon konferencije za medije održan je prijem za sudionike Nagradnog natječaja za dječje literarne i likovne radove na temu „Hrvatska kakvu želimo“ te podjela potvrda osnovnim školama i mentorima sudionicima Nagradnog natječaja. U sklopu procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje organiziralo je Nagradni natječaj za dječje literarne i likovne radove na temu „Hrvatska kakvu želimo“.

Natječaj se provodio na školskoj, županijskoj i nacionalnoj razini u 4 kategorije. Školsku razinu natječaja za Koprivničko-križevačku županiju provele su Osnovna škola Ivan Lacković Croata Kalinovac, Osnovna škola Gola, Osnovna škola „Fran Koncelak“ Drnje, Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci, Osnovna škola prof. Franje Viktora Šignjara Virje, Osnovna škola „Braća Radić“ Koprivnica i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ Koprivnica.

Za županijsku razinu natječaja bili su zaduženi regionalni koordinatori, odnosno za Koprivničko-križevačku županiju „PORA“ KKŽ. U vremenu od 28. veljače do 1. ožujka „PORA“ KKŽ zaprimila je ukupno 34 učenička rada. Nakon provedenog propisanog postupka ocjenjivanja odabrani su radovi učenika koji su sudjelovali na nacionalnoj razini, te su isti proslijeđeni u Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Na kraju prijema, učenik 2. b razreda Osnovne Škole Franje Viktora Šignjara iz Virja Evan Matiša pročitao je sastavak „Bolja Hrvatska“ s kojim je osvojio drugo mjesto na nacionalnoj razini u kategoriji literarnih radova od I. do IV. razreda.

IMG 7027IMG 7033IMG 7043IMG 7071IMG 7094IMG 7112

pora eu logos

strukturni

partneri-n


Koprivničko-križevačka županija
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije
Grad Koprivnica
Grad Križevci
Grad Đurđevac
Hrvatska gospodarska komora
Hrvatska obrtnička komora

partner 14

 

 

 

 

partner 15

 

 

 

Hrvatska banka za obnovu i razvitak

Agencija za mobilnost i programe EU
Agencija za investicije i konkurentnost

korisni-linkovi-n


Strip EU fondovi

PORA - Razvojna agencija Podravine i Prigorja (c) 2018. Sva prava pridržana. // Izrada: Kosinus.hr

Naša web stranica koristi kolačiće (cookies) kako bismo anonimnom analizom Vaših aktivnosti poboljšali uvjete korištenja naše web stranice.
Više informacija DA, SLAŽEM SE NE, NE SLAŽEM SE