Utorak, 23. listopada 2018.

kontakt Hrvatski - Croatian Engleski - English

aktualno-n

Loading
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.21. OGSgk-is-188.jpglink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.ikonagk-is-188.jpglink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.KK_javni_pozivi_2018gk-is-188.jpglink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2018.Ikonice.Ikona HR2030bgk-is-188.jpglink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2017.Slike.esif_pojedinacna_jamstvagk-is-188.JPGlink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/slajdovi_ikone.Energetska obnovagk-is-188.jpglink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.2017.ESIF_krediti_za_rast_i_razvojgk-is-188.JPGlink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.zrs_kkz_2014_2020gk-is-188.jpglink
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/doc.Projekt Jaanje kapacitetagk-is-188.jpglink
Loading
http://www.pora.com.hr/modules/mod_image_show_gk4/cache/2018.Dani_cjeloivotnog_ucenjagk-is-215.jpglink

Vodić za poduzetnike


FDI


logo lag podravina


ŽRS 2014. - 2020.


zrs3


poziv3


Strategija razvoja ljudskih potencijala Koprivničko-križevačke županije 2011. - 2013.

Projekti u provedbi


EN-eff


EN-eff


EN-eff


CHEC


VEC Sharing


JOLLIZ!


PRILIKA ZA SVE 3


POZDRAV


POZDRAV


B LIGHT


Ruka pomoći


Ruka pomoći

projekti-provedeni-n


AGROSHORT


Prilika za sve 2


SVI U ŠKOLI, SVI PRI STOLU


Ruka pomoći


Prilika za sve


LPZ


LPZ


LPZ


LPZ


Vrijedne ručice


LPZ


Re:Think


CCBS-logo


logo ep


 projekti 5-eucompass2


projekti 6-investrategy


projekti 7-invest-pro


I3CT


EU Compass logo


!NNO INVEST


projekti 3-umrezavanje

 

 


Mobile Region


DRAVIS 2


CROST 2


Drava gastro lobby


Unireg impulse


EUQALEN


MLEKO

OBAVIJEST O PRODULJENJU RAZDOBLJA PRIVREMENE OBUSTAVE POZIVA „IZGRADNJA I OPREMANJE PROIZVODNIH KAPACITETA MSP“

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta 07. srpnja 2018. godine objavilo je privremenu obustavu Poziva „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP“, referentne oznake KK.03.2.1.15. U tijeku je postupak dodjele za zaprimljene projektne prijedloge u okviru Poziva „Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP“ te se razdoblje obustave produljuje do 28. prosinca 2018. godine u 14:00 sati.

Tijekom razdoblja obustave nije moguće podnošenje projektnih prijedloga niti zaprimanje pitanja i objava odgovora, a prijavitelji koji su predali svoje projektne prijedloge prije obustave Poziva će putem sustava eFondovi biti obaviješteni o statusu njihovog projektnog prijedloga.

Više informacija o produljenju razdoblja privremene obustave Poziva možete pronaći OVDJE.

Ažurirano 21. rujna 2018.

Hitovi: 55

NA YOUTUBE KANALU MINISTARSTVA GOSPODARSTVA, PODUZETNIŠTVA I OBRTA DOSTUPNA INFO RADIONICA ZA POZIV „ZNAKOVI KVALITETE"

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organiziralo je informativnu radionicu za dostavu projektnih prijedloga za Poziv „Znakovi kvalitete“ u okviru kojeg je poduzetnicima na raspolaganju 7,5 milijuna kuna. Na radionici su obrađene osnovne informacije vezane uz Poziv, aktivnosti i troškove, uvjete prihvatljivosti za prijavitelje i projekte, podnošenje projektnih prijedloga, postupak dodjele sredstava, ugovor o dodjeli sredstava te informacije vezane uz samu provedbu projekata. Cjelokupan sadržaj info radionice dostupan je na Youtube kanalu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima s ciljem da dobivanjem znakova kvalitete povećaju svoju konkurentnost i doprinesu povećanju prepoznatljivosti hrvatskih proizvoda i usluga na otvorenom tržištu. Bespovratna sredstva dodjeljivat će se u obliku vaučera, a najviši iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 75 tisuća kuna. Maksimalni intenzitet potpore koja se može dodijeliti iznosi 100%.

Informativnu radionicu za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Znakovi kvalitete“ možete pronaći OVDJE.

Ažurirano 14. rujna 2018.

Hitovi: 92

PRVA RADIONICA O POZIVU NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA „ZNAKOVI KVALITETE“

Poštovani poduzetnici, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organizirati će prvu u nizu informativnih radionica za poduzetnike na temu otvorenog Javnog pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Znakovi kvalitete“.

Radionica će se održati u petak, 31. kolovoza 2018. godine s početkom u 11.00 sati u Kino-dvorani Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta (Ulica grada Vukovara 78, Zagreb).

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je 13. srpnja 2018. godine, Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Znakovi kvalitete“, koji je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima s ciljem da dobivanjem znakova kvalitete povećaju svoju konkurentnost te doprinesu povećanju prepoznatljivosti hrvatskih proizvoda i usluga na otvorenom tržištu.

Najviši iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 75.000,00 kuna, a maksimalni intenzitet potpore koja se može dodijeliti iznosi 100%.

Sredstva iz ovog Javnog poziva osigurana su iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.- 2020.“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva s rokom za podnošenje projektnih prijedloga od 10. rujna 2018. godine od 11:00 sati do 29. lipnja 2020. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti od 7.500.000,00 kuna. Projektni prijedlozi podnose se elektronički, putem sustava eFondovi.

Na radionicu se možete prijaviti putem slijedeće poveznice: http://bit.ly/2LeTAJ0.

Ažurirano 30. kolovoza 2018.

Hitovi: 109

OBJAVLJEN JAVNI POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA „INTERNACIONALIZACIJA POSLOVANJA MSP-OVA – FAZA 2“

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – faza 2“ koji će se provoditi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Predmet Poziva je jačanje međunarodne konkurentnosti MSP-ova olakšavanjem predstavljanja njihovih proizvoda i usluga međunarodnoj poslovnoj zajednici u inozemstvu i uvođenja proizvoda na novo, inozemno tržište te povećanja mogućnosti poslovne suradnje s inozemnim partnerima.

Svrha Poziva je povećati sposobnost hrvatskog gospodarstva za sudjelovanje na globalnim tržištima te pridonijeti povećanju udjela MSP-ova u ukupnom izvozu roba i usluga poboljšanjem uvjeta za njihov rad u međunarodnom okruženju.

Prihvatljivi prijavitelji su pravne ili fizičke osobe koje su mikro, malo ili srednje poduzeće sukladno definiciji malih i srednjih poduzeća na način utvrđen u Prilogu I. Definicija malih i srednjih poduzeća Uredbe Komisije (EU) 651/2014.

Prihvatljive aktivnosti su:

 • nastup na međunarodnom sajmu ili b2b susretu izvan RH koji ima najmanje 10% stranih izlagača u ukupnom broju izlagača ili 5% inozemnih poslovnih posjetitelja;
 • istraživanje inozemnog tržišta za plasman proizvoda na novo tržište izvan RH;
 • informiranje i vidljivost.

Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 100.000,00 kuna dok najviši iznos bespovratnih sredstava po pojedinom projektu iznosi 1.000.000,00 kuna. Maksimalan intenzitet potpore koja se može dodijeliti iznosi 85% za mikro i mala poduzeća i 65% za srednja poduzeća.

Prijave na natječaj provodit će se putem sustava e-Fondovi od 30. listopada 2018. godine do 29. lipnja 2020. godine.

Dodatne informacije o Pozivu i natječajnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.

Ažurirano 27. kolovoza 2018.

Hitovi: 110

PRIVREMENA OBUSTAVA POZIVA „WWW VAUČERI ZA MSP-OVE"

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je privremenu obustavu Poziva "www vaučeri za MSP-ove", referentne oznake KK.03.2.1.17.

Prijavitelji koji su predali svoje projektne prijedloge prije obustave Poziva će putem sustava eFondovi biti obaviješteni o statusu njihovog projektnog prijedloga.

Obustava Poziva traje do 26. studenoga 2018. godine.

Više o privremenoj obustavi Poziva možete vidjeti OVDJE.

Ažurirano 03. rujna 2018.

Hitovi: 65

ODRŽANA INFORMATIVNA RADIONICA O OTVORENIM POZIVIMA ZA MIKRO, MALE I SREDNJE PODUZETNIKE

U četvrtak, 19. srpnja 2018. godine u organizaciji HGK Županijske komore Koprivnica, „PORA“ Razvojne agencije Podravine i Prigorja i HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije održana je informativna radionica za poduzetnike o otvorenim pozivima „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“ i „WWW vaučeri za MSP-ove“ koji su pokrenuti u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

U okviru radionice održana je prezentacija o uvjetima prijave, prihvatljivim i neprihvatljivim troškovima te procesu prijave i provedbe projekata, a koju je održao Igor Bobek, viši stručni suradnik u HGK Županijska komora Zagreb.

Ciljevi Poziva su jačanje tržišne pozicije, jačanje konkurentnosti i učinkovitosti poslovanja MSP-a primjenom informacijske i komunikacijske tehnologije te mrežnih marketinških rješenja. U okviru navedenih Poziva poduzetnici mogu razviti i nabaviti informacijska i komunikacijska poslovna rješenja namijenjena optimiziranju poslovanja te prilagoditi i integrirati poslovna rješenja s postojećim ili novim informacijskim sustavom.

U okviru navedenih Poziva poduzetnicima je na raspolaganju gotovo 70 milijuna kuna dok intenzitet potpore za poduzetnike iznosi do 85% prihvatljivih troškova.

Prijave na Pozive zaprimaju se od 13. kolovoza 2018. godine do iskorištenja predviđene alokacije, a najkasnije do 29. lipnja 2020. godine.

 IMG 8408 copyIMG 8414 copyIMG 8405

Ažurirano 24. srpnja 2018.

Hitovi: 155

OBJAVLJENE IZMJENE NATJEČAJA ZA PROVEDBU TIPA OPERACIJE 4.2.1. I 4.2.2.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je prve izmjene Natječaja za provedbu Podmjere 4.2. »Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda« tipa operacije 4.2.1. “Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima” - objekti malog kapaciteta za preradu mlijeka i tipa operacije 4.2.1. “Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima” - objekti za proizvodnju ulja iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. Objavljene su i druge izmjene Natječaja za provedbu Podmjere 4.2. »Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda« tipa operacije 4.2.2. „Korištenje obnovljivih izvora energije“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Više informacija o izmjenama Natječaja možete pronaći OVDJE.

Ažurirano 19. srpnja 2018.

Hitovi: 141

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU RADIONICA U OKVIRU OTVORENIH POZIVA NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA ZA MSP-OVE

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organizira informativne radionice za potencijalne prijavitelje u okviru otvorenih Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“ i „WWW vaučeri za MSP-ove“.

Radionice će se održati u petak, 27. srpnja 2018. godine u Kino dvorani Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 78 s početkom u:

 • 11,00 sati za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „WWW vaučeri za MSP-ove“ i
 • 13,00 sati za Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“.

Prijavnicu za sudjelovanje na radionici za otvoreni Poziv „WWW vaučeri za MSP-ove“ možete pronaći OVDJE dok prijavnicu za sudjelovanje na radionici za otvoreni Poziv „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“ možete pronaći OVDJE.

Ažurirano 18. srpnja 2018.

Hitovi: 155

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PROJEKTNIH PRIJAVA U PROGRAM EUREKA

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavila je poziv za međunarodne suradničke projekte u 2018. godini iz programa EUREKA.

EUREKA je program kojim se potiču mikro, mala, srednja i velika poduzeća na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti.

Ciljevi programa su:

 • potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet,
 • potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika i
 • stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman.

Prihvatljivi prijavitelji su mala, srednja i velika trgovačka društva. Znanstveno-istraživačke institucije (javne visokoškolske ustanove i javni istraživački instituti) mogu se uključiti u projekt kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu.

Maksimalni iznos bespovratne potpore po pojedinom projektu iznosi 150.000,00 EUR-a, a intenzitet potpore iznosi:

 • za mala poduzeća 60%,
 • za srednja poduzeća 50%,
 • za velika poduzeća 40%.

Maksimalno trajanje projekta je 3 godine (36 mjeseci).

Rok za podnošenje prijava je 21. rujna 2018.

Više informacija o programu EUREKA i način prijave možete pronaći OVDJE.

Ažurirano 11. srpnja 2018.

Hitovi: 130

OBJAVLJEN NATJEČAJ „OSIGURAVANJE ŠKOLSKE PREHRANE ZA DJECU U RIZIKU OD SIROMAŠTVA – ŠKOLSKA GODINA 2018. – 2019.”

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ koji se financira u okviru Operativnog program za hranu i/ili osnovnu materijalnu pomoć za razdoblje 2014. - 2020. iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije.

Poziv je usmjeren na ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva i to u vidu podjele obroka u osnovnim školama.

Ciljne skupine Poziva su djeca koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva te koja su polaznici obveznog osnovnoškolskog programa i definirana su kao najpotrebitija prema kriterijima partnerskih organizacija.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su jedinice lokalne i/ili regionalne (područne) samouprave – osnivači javnih odgojno-obrazovnih ustanova (osnovnih škola) koje se nalaze na području županija s indeksom razvijenosti ispod 105% prema Vrijednosti indeksa razvijenosti i pokazatelja za izračun indeksa razvijenosti na županijskoj razini za razdoblje 2014. – 2016. godina.

Ukupna indikativna vrijednost Poziva je 27.000.000,00 HRK. Najniži iznos zatraženih bespovratnih sredstava iznosi 200.000,00 HRK, a najviši iznos bespovratnih sredstava iznosi 1.500.000,00 HRK.

Natječaj je otvoren od 10.07.2018. do 30.03.2019. godine.

Dodatne informacije i poziv možete pronaći OVDJE.

Ažurirano 11. srpnja 2018.

Hitovi: 145

OBJAVLJEN POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA „POBOLJŠANJE KONKURENTNOSTI I UČINKOVITOSTI MSP-A KROZ INFORMACIJSKE I KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE (IKT)“

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)“ koji će se provoditi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Prioritetne osi 3 „Poslovna konkurentnost“, Investicijskog prioriteta 3d „Podupiranje kapaciteta MSP-ova za rast na regionalnim, nacionalnim i međunarodnim tržištima i uključivanje u inovacijske procese“, Specifičnog cilja 3dl „Poboljšani razvoj i rast malih i srednjih poduzeća na domaćem i stranim tržištima“.

Predmet poziva je poticanje MSP-ova na primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije radi optimiziranja poslovnih procesa, integriranja poslovnih funkcija, učinkovite organizacije tijeka rada, poboljšanja interakcije s klijentima i dobavljačima te poboljšanja tržišnog položaja poduzeća.

Svrha Poziva je jačanje tržišne pozicije, povećanje konkurentnosti i učinkovitosti poslovanja MSP-a primjenom informacijske i komunikacijske tehnologije kao i podrška razvoju informacijskog društva u RH.

Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su mikro, mali i srednji poduzetnici. Prijavitelji moraju djelovati pojedinačno. Partnerske organizacije i partnerstvo bilo koje vrste nisu prihvatljivi.

Prihvatljive aktivnosti koje se mogu financirati u okviru ovog Poziva uključuju izradu/razvoj/nabavu IKT poslovnih rješenja namijenjenih optimiziranju poslovanja/poslovnih procesa/proizvodnje i implementaciju, prilagodbu i integraciju poslovnih rješenja s postojećim/novim IKT sustavom.

Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 80.000,00 kuna, a najviši iznos potpore iznosi 1.000.000,00 kuna. Intenzitet potpore za mikro i mala poduzeća iznosi 85% prihvatljivih troškova, dok za srednja poduzeća intenzitet potpore iznosi 65% prihvatljivih troškova.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva s rokom za podnošenje projektnih prijedloga od 21. kolovoza 2018. godine do 29. lipnja 2020. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava, u ukupnoj vrijednosti od 53.200.000,00 kuna. Projektni prijedlozi podnose se elektronički, putem sustava eFondovi.

Dodatne informacije i Poziv možete pronaći OVDJE.

Ažurirano 10. srpnja 2018.

Hitovi: 174

pora eu logos

strukturni

partneri-n


Koprivničko-križevačka županija
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije
Grad Koprivnica
Grad Križevci
Grad Đurđevac
Hrvatska gospodarska komora
Hrvatska obrtnička komora

partner 14

 

 

 

 

partner 15

 

 

 

Hrvatska banka za obnovu i razvitak

Agencija za mobilnost i programe EU
Agencija za investicije i konkurentnost

korisni-linkovi-n


Strip EU fondovi

PORA - Razvojna agencija Podravine i Prigorja (c) 2018. Sva prava pridržana. // Izrada: Kosinus.hr

Naša web stranica koristi kolačiće (cookies) kako bismo anonimnom analizom Vaših aktivnosti poboljšali uvjete korištenja naše web stranice.
Više informacija DA, SLAŽEM SE NE, NE SLAŽEM SE